Privacy

Privacybeleid

Bij Youtopia staat privacy voorop. Zoals je wellicht hebt vernomen treedt op 25 mei 2018 nieuwe Europese privacy wetgeving in werking. Deze wet staat bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (‘AVG’), ook wel General Data Protection Regulation (‘GDPR’) genoemd. Jouw gegevens zijn veilig bij ons. In deze privacyverklaring wordt uitgelegd hoe wij omgaan met uw gegevens die wij verzamelen via deze website.

Over Youtopia

Youtopia is een bedrijf dat begeleiding biedt aan studenten bij de voorbereiding van hun tentamen. Bij Youtopia gaan wij er alles aan doen om jou je tentamen te laten knallen! Alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor jouw tentamen en worden gegeven door studenten die het vak met een topcijfer hebben afgerond.Ons website-adres is: http://www.youtopiasupport.nl.

Soort Persoonsgegevens

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de data getoond in het reactieformulier en ook het IP-adres van de bezoeker en de browser gebruikersagent string om spam opsporing te helpen.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien je dit gebruikt. De privacybeleidspagina kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen upload met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Contactformulieren

Als jij het contactformulier invult ontvangen wij jouw mail en e-mailadres. Deze mailadressen worden verwijderd zodra wij jouw vraag hebben beantwoord.

Profiel

Bij Youtopia verzamelen wij niet meer gegevens dan strikt noodzakelijk is voor onze dienstverlening. Gegevens die wij van jou verzamelen op het moment dat je bij ons een profiel aanmaakt:

  • Voornaam
  • Achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • E-mail
  • Telefoon
  • Adres
  • Studie
  • Startjaar
  • Lid van vereniging
  • Studentnummer
Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of we je naam, je e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor jouw gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien je een account hebt en je logt in op deze site, slaan we een tijdelijk cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. Dit cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login 2 weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe onze website wordt gebruikt. De informatie die wij verzamelen via Google Analytics gebruiken wij niet voor een ander doel. Google Analytics verzamelt IP-adressen. Uw IP-adres is niet (volledig) zichtbaar voor Google Analytics omdat wij deze informatie hebben geanonimiseerd. Wij hebben met Google Analytics in een verwerkersovereenkomst afgesproken dat er geen data aan derden mag worden verstrekt. De gegevens die wij via Google Analytics verwerken, gebruiken wij niet voor andere diensten van Google. Wij hebben geen invloed op de verdere verwerkingen van Google. Meer informatie over het privacybeleid van Google Analytics kunt u hier vinden.

Met wie we jouw data delen

Youtopia deelt jouw gegevens nooit met derden, tenzij dit nodig is voor de uitvoering van onze diensten. Reacties van bezoekers kunnen door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid worden. Daarnaast worden jouw gegevens met onze docenten gedeeld, zodat zij weten wie er in de tentamentrainingen zitten.

Bewaartermijnen

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Indien jij je inschrijft via ons systeem bewaren wij jou gegevens zolang dit nodig is voor onze dienstverlening.

Rechten

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke data die we van je hebben, inclusief alle data die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we enige persoonlijke data die we van je hebben verwijderen. Dit bevat geen data die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Onder de AVG heb je de volgende rechten:

* Recht op inzage, correctie en verwijdering van uw persoonsgegevens

* Recht op dataportabiliteit

* Recht op intrekking van toestemming

* Recht van verzet

* Recht op beperking

* Recht van bezwaar

Deze rechten hoeven niet altijd te gelden. Het is mogelijk dat wij het recht hebben uw verzoek te weigeren wanneer er uitzonderingen van toepassing zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wettelijke bewaartermijn. Indien je meer informatie wilt over uw rechten, raadpleeg dan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als je vragen heb over je rechten of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou bezitten, kunt u altijd contact met ons opnemen. De contactgegevens vindt u onderaan dit privacy statement.

Opmerkingen over deze verklaring?

Wij helpen u graag verder als u klachten heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens. Als u vindt dat wij u niet op de juiste manier helpen, dan heeft u het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Contactinformatie

Vragen naar aanleiding van dit privacy beleid? Contact ons via privacy@youtopiasupport.nl

Hoe we jouw data beveiligen

De website is beveiligd met een wachtwoord. Voor de managers account geldt een extra beveiligingsniveau.

Welke datalek procedures we geïmplementeerd hebben

Youtopia bevat over een datalek register. Indien er een datalek plaatsvindt wordt dit intern gemeld. Indien de datalek van dusdanige aard is worden de Autoriteit Persoongegevens geïnformeerd, en de betrokkenen die bij dit datalek betrokken zijn.

Van welke derde partijen we data ontvangen

Youtopia ontvangt informatie van studieverenigingen.

Geautomatiseerde besluiten en profilering

Bij Youtopia staat privacy hoog in het vaandel. Youtopia maakt geen gebruik van geautomatiseerde besluiten. Ook doen we niet aan profilering met gebruikersgegevens.