Studeren en koffie?!

9 mrt 2017

De leukste studeerplekken van Amsterdam (incl. goede koffie)

Nog niet bekomen van vorige tentamenweek? Too bad! De tentamens komen er weer aan. Vol goede moed wil je studeren, maar waar?! De koffie bij de Coffee Company komt je inmiddels de neusgaten uit. Daarom zochten wij de leukste studieplekken (inclusief lekkere koffie) voor je uit!

1. Volkshotel (oost)

Op de begaande grond van het Volkshotel vind je deze leuk plek om relaxed te studeren! Deze ruimte is speciaal bedoeld om te werken. Je kan er apart hokjes huren, maar ook gewoon gaan zitten. Genoeg plek, stopcontacten en andere mensen die ook lekker bezig zijn).

Adres: Wibautstraat 150, Amsterdam

2. Centrale OBA (centrum)

Heb jij wat meer discipline nodig? Ga dan studeren in de OBA want hier kun je zelf studeren via Studyshare! Dat is studeren in stilte, onder streng toezicht. Je kunt zelfs je mobiele telefoon inleveren bij de ‘Studybob’. Super handig toch!

Adres: Oosterdokskade 143, Amsterdam

3. Casa Brazuca (Rivierenbuurt)

Deze schattige lunchroom (met wat ons betreft de lekkerste koffie van Amsterdam) bevind zich in de Rivierenbuurt. Overdag zijn hier altijd mensen aan het werk/studeren. Wanneer het einde vd middag nadert komen er steeds meer koppels/vrienden voor een lekkere bak koffie. Echt een aanrader!

Adres: Rijnstraat 22, Amsterdam

4. East 57 (Oost)

In dit cafe/restaurant onder Casa 400 is een super relaxte werksfeer. Wij krijgen hier soms zelfs gratis tosti’s! Die overigens echt te goddelijk voor woorden zijn. Ook schenken ze Thaithai bier, al kan je die beter bewaren voor na het studeren!

Adres: Eerste Ringdijkstraat 2, Amsterdam

5. Cafe Belcampo (West)

In de foodhallen in West bevind zich Café Belcampo. Veel plaats, ruimtelijk en licht! Er hangt een informele sfeer, waar iedereen hard kan werken. Zin in wat afleiding? De Bios is letterlijk om de hoek! Ideaal!

Adres: Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam

6. Routerseiland complex (Oost)

Studeren op REC? Dat klinkt afgezaagd, we know! Maar wist je dat in gebouw B/C op de hogere verdiepingen er overal tafeltjes staan waar bijna niemand komt? Zoek je wat meer rust? Maar wel in de buurt van de Brug met goede koffie? Dan is dit zeker een aanrader!

Adres: Nieuw Achtergracht 166, Amsterdam

7. Vlaamsch broodhuis (Pijp)

Vlaamsch Broodhuis heeft natuurlijk meerdere vestigingen, maar wij zijn erg fan van die op de Van Woustraat! Er zijn 2 verdiepingen en de onderste verdieping heeft een grote tafel waar je heel fijn kunt zitten. Pluspunten: lekkere koffie + lekkere broodjes + geweldige snacks. Vaak is het niet druk dus kom maar door met die focus-mode! Nog niet overtuigd? Er is altijd water met munt of citroen beschikbaar! GRATIS! We like.

Adres: Van Woustraat 78h, Amsterdam

Reacties